Kallelse till ÅRSSTÄMMA 2024

Småsågarnas årsstämma 2024 kommer att hållas på Stadshotellet i Ljusdal fredagen den 5 april klockan 1800. Av praktiska skäl har vi förlagt årsstämman till fredagskvällen i stället som brukligt är under lördagseftermiddagen.

Fredag eftermiddag

Vi samlas utanför sågen, på södra Veckebo, Sågväg 15, Korskrogen klockan 1300. Då räknar vi med att alla har intagit lunch, företrädesvis på restaurang Järvsöbaden i Järvsö för dem som kommer söderifrån och på Hembygdsgården i Ljusdal för er som kommer norrifrån. Från Järvsö är det 30 minuters väg till Veckebo sågen och från Ljusdal är det 25 minuters väg, varför vi lämpligen samlas för lunch vid 1130.

Vid sågverksbesöket blir vi guidade och bjudna på kaffe av Mikael Helmersson. Klockan 1500 går vi över till Väckebo skola där vi får se en film om Väckebosågen, en vandring på ca 250 meter. Vid 1530 lämnar vi sågen för att ankomma Stadshotellet i Ljusdal klockan 1600 för behövlig avslappning inför kvällen.

Fredag kväll

Börjar vi klockan 1800 med årsstämma i Stadshotellets konferenslokal. Därefter förflyttar vi oss vid 1930 till Janus Bistro för avnjutande av en trerätters årsstämmomiddag. För dem som orkar är det fritt mingel efter middagen tills sängen kallar.

Lördag morgon

Revelj vid 700 för intagande av frukost vid 800. Därefter betalas mat och logi av var och en i receptionen. Vid 900 åker vi i kolonn ungefär en kvart till Leif Nilsson, Bjurart 343 i Ljusdal. Leif har en mindre såg som han på äldre dagar mestadels använder som hobbysåg. Vi diskuterar gamla dagars sågning och hur det kommer att bli med överlåtelse till nästa generation.

Lördag förmiddag

Vid 1000 lämnar vi Leif och åker ytterligare en kvart till Bjuråker. Där bor Sture Fredin i Västansjö 521, Bjurånger. Sture har under sin verksamma tid sysslat med skogsentreprenader samtidigt som han haft en småsåg. I dag är sågverksamheten mer en hobbyverksamhet, men teknikentusiast som han är startas sågen upp då och då mellan putsandet på de välhållna veteranmotorcyklarna varav åtta är av märket Vincent.

Efter knapp timma lämnar vi Sture för att förflytta oss ytterligare en kvarts timma norr ut till Lars Forslund i Fagerfall 128, Bjurånger, där vi bjuds på kaffe. På sin gård har Lars en såg och ett snickeri. Där bygger han båtar av alla de slag. Vi kommer att få se ett pågående arbete med en 10 meter lång fiskekutter.

Hemfärd

Klockan 1300 tackar vi värdarna för en fullspäckad dag och börjar hemfärden, företrädesvis 15 minuter mot Delsbo, där det finns olika matställen att inta sin lunch på inför den sista biten av resan hem.

Vi är medvetna om att det är långt till Ljusdal för många av våra medlemmar, därför kommer vi att skicka ut en deltagarlista, till alla som anmält sig, med namn, telefonnummer och e-postadress. Detta beräknas ske omkring den 20 mars för att det skall finnas möjlighet för de som vill söka kontakt med andra deltagare för samåkning.

 

Anmäl dig till årets årsstämma

Kostnader inklusive moms för de olika aktiviteterna som erbjuds vid årets studieresa och årsstämma.

Övernattning i enkelrum inklusive frukost på Stadshotellet i Ljusdal 1 190 kronor/natt.

Övernattning i dubbelrum inklusive frukost på Stadshotellet i Ljusdal 1 430 kronor/natt.

Övernattning i enkelrum i annexet Gyllene Hästen, ca 1 km från Stadshotellet där in-och utcheckning samt frukost sker 920 kronor/natt.

 

Årsstämmomiddag på Janus Bistro (ligger i anslutning till Stadshotellet) 498 kr/person.

Förrätt: Toast Skagen med handskalade räkor.

Varmrätt 1 kött: Helstekt mörad ryggbiff med rödvinssås, vitlökssmör & ugnsbakade rotfrukter.

Varmrätt 2 fisk: Rimmad Torskrygg med Sanderfjordssås, inlagd zucchini & morötter samt potatispuré, toppas med parmesan.

Dessert: Chokladfondant med vaniljglass & Hallon.

 

Var och en betalar själv för middag och övernattning.

Anmäl ert deltagande senast den 20 mars till: Thomas Thörnqvist, thomas@xylem.se, mobil 070 – 508 38 39.

Glöm inte att ange boendealternativ, samt om du önskar fisk eller kött till varmrätten. Det är även viktigt att du anger eventuell gluten-, laktos- eller annan intolerans eller matallergi.